23 Temmuz 2015 Perşembe

KIZIMIN YAPRAKLI BEYAZ HIRKASI

MERHABALAR... 

Yapmayı en sevdiğim ve sıkılmadığım örgü deseni yapraklardır. Ne kadar çok yapsam da yapacak modelim olmadığı zaman imdadıma yetişirler. YAPRAKLI TURKUVAZ HIRKAMIZ küçülünce severek giydirdiğim modeli tekrar yapayım istedim. İpimiz Nako Baby Hoşgeldin Soft...  


Yaklaşık 350 gram kadar kullandım. Yakadan başladım. 


Modelin ayrıntısı da bu şekilde... 


Desen pek çok yerde kullanılabilir. 


Yakadan sonra kollara karpuz kola benzer bir ayrıntı vererek ördüm.

Kızıma giydirdiğimde farklı bir görüntü elde etmek için. 


Bu defa yaprak aralarında ajur yapmak istemedim bu nedenle ilmekleri kaydırarak, değiştirerek yaptım modeli. Bir de yaprak aralarındaki ilmekleri arttırarak hırkanın robadan bele doğru genişlemesini sağladım. 


Bu da hırkamızın arkadan görünüşü...


Daha önce aynı modelden yaptığım örgülerim de böyle...








11 Temmuz 2015 Cumartesi

BONCUK OYALARINDAN KOLYE YAPTIM...

MERHABALAR,

Pek çok site ve blogda boncuk oyalarından yapılan takılar görmüştüm ama annemin el emeği göz nuru oyaları tülbentlerden sökmeye de kıyamamıştım. Hele bir de her birinin hatırası olunca. 


Sandıkta bekleyeceğine kolye yapıp sergileyim diye ikna edip kendimi, bir kaçını seçip kolye yaptım. Daha yapacaklarım da var sırada. 


Önce oyaları tülbentlerden söktüm. Bir çoğu çocukluğumda yapıldığından iplere pek de güvenemedim ve dantel ipi ile sık iğne yaparak oyalarımı sağlamlaştırdm. 


Kısadan uzuna katlayarak birleşim noktalarına yine sık iğneler ile birleşim noktaları oluşturdum. 


Oyaların yakından görünüşü de bu şekilde. 


Kolyelerim yaza hazır... 


Yaz sezonunda kolyelere devam... Kışlık kolyelerimi de hazırlayacağım tam gaz... 

YEPYENİ PAYLAŞIMLARLA GÖRÜŞMEK ÜZERE...

SEVGİLER...

3 Temmuz 2015 Cuma

AÇIKLAMALI ŞİŞ İLE KOLYE YAPIMI

MERHABALAR;

Blog Dostlarım ve blogumu takip eden takipçilerim...

Hem Ramazan hem de yaz sezonu birlikte gelince, örgüler bir süre ara vereyim istedim. Derya Baykal'ın programında yapılışını izlediğim kolyeyi yapmaya karar verdim. Her ne kadar programdan öğrensem de sıra sayısını arttırdım ve biraz değiştirdim modeli. Evde yeterli malzeme de olunca vakit kaybetmeden yaptım. Beğenilerinize sunulur... Gelelim yapılışına...


Öncelikle boncuk, ip ve 3 numara şişe ihtiyacımız var. Boncukların cinsi ya da renginden ziyade bizim için önemli olan sayısı. Zira 714 tane küçük boncuk ile 1 tanesi arkada kullanılmak üzere 18 tane büyük boncuk kullanıldı kolyemizin yapımında. 




Sayıları göz önünde bulundurarak boncukları ipimize geçiriyoruz. Aşağıda sayıları sıra sıra verdim ki, her sıra farklı renkler kullanmak isteyenler sayılara göre boncukları ipe geçirsinler.  


1. Sıra: Boncuk dizme işleminden sonra şişimize 2 ilmek atarak başlıyoruz. 2 ilmekten sonra orta kısmına büyük kristal boncuğun olduğu 6’şar, toplamda 7’şer boncuğu ilmeklerin yanına getirip yine 2 ilmek atıyoruz. 


Bu şekilde boncuklardan oluşan 17 dilim yapıyoruz. Ve sırayı 2 ilmek atarak tamamlıyoruz. (102 küçük, 17 büyük boncuk) Aslında bu kısım dut ip ile yaptığımız örgüyle aynı mantıkla yapılıyor. 


2. Sıra: Başlangıçtaki ve boncuk aralarındaki 2 ilmeğin ortasından 1’er ilmek çıkarıyoruz. Başlangıçtaki ilmekleri ise örerek soldaki şişten sağdaki şişe alıyoruz. İlmekler arasına 7’şer boncuk geçiriyoruz. (119 küçük boncuk)


3. Sıra: 3’er ilmekten oluşan kısımları lastik örüyoruz. İlmek aralarına ise 7’şer boncuk alıyoruz. (119 küçük boncuk)


4.,5.,6.,7.,8.,9. Sıra: 3’er ilmekten oluşan kısımları lastik örmeye devam ederken; her sırada aralarda kullandığımız boncuk sayılarını azaltarak devam ediyoruz.


Bu şekilde; 4. Sırada 102, 5. Sırada 85, 6. Sırada 68, 7. Sırada 51, 8. Sırada 34, 9. Sırada 17 boncuk kullanıyoruz. 


10. Sırada: 3’er ilmek olan kısımları örmeye devam ederken 1 tane kalan boncuğun üst kısmına gelecek bölüme 1’er ilmek alıyoruz. 


Böylece şişimizde 71 ilmek oluyor. 


Diğer sıralarda lastik örmeye devam ediyoruz. Bu kısım örecek kişinin isteğine kalmış. İstenirse kolye uzatılabilirken istenirse 1 sıra lastik ördükten sonra kesilebilir. 


Ben 5 sıra lastik ördükten sonra 4’er ilmek arayla 17 tane boncuk yerleştirmeyi tercih ettim. Ardından 3 sıra daha lastik örerek kolyeyi tamamladım.   


Şişten çıkardıktan sonra tığ ile sık iğne yaparak boyun genişliğine göre ayarladım.


Bu kolye yanında bir kaç tane daha kolye yaptım. Onları da en kısa zamanda paylaşacağım... 

YEPYENİ ÇALIŞMALARLA GÖRÜŞMEK ÜZERE.... 

SEVGİLER...


Bu arada Kitap Blogum KİTAPLARIM OLMADAN ASLA için bir blog sayfası açtım... Facabook'da takip etmek isteyenler BURADAN...