23 Mart 2016 Çarşamba

BREZİLYA NAKIŞI MADALYON KOLYELERİM

MERHABALAR;

Sevgili Blog Dostlarım; Yazdan bu yana blogumu takip edenler takı yapımına ağırlık verdiğimi fark etmişlerdir. Daha hızlı bittiğinden midir, boncukların renkli dünyası bana iyi hissettirdiğinden midir çok keyif alır oldum takı yapımından. Ama tabi ki her zaman ilk aşkım "ÖRGÜ" Kızıma ördüğüm kastırmalı yeleği de bitirir bitirmez paylaşacağım. 


Bu tarz kolyeleri nette görüp çok beğeniyordum. Ben de yapayım istedim. Malzeme arayışına girdiğimde karşıma İlbay Çini çıktı. Siparişimi verdim. Ürünler elime beklediğimden daha hızlı ulaştı.


Malzemeler hazır olur, olmaz nakış malzemelerimi çıkardım ortaya. Meğer ne çok özlemişim... Kızımın doğumundan bu yana, koşturmadan; nakışa elim gitmemişti. 


Bir kaç denemeden sonra  madalyonların ortasındaki "Bisküvi"nin büyüklüğünü kumaşa çizerek, doğaçlama desenler oluşturdum. Alan küçücük olunca çarçabuk bitirdim. 


Rokoko ilmeği ile yaptığım güllerim...


Balık sırtı yapraklarım...


Frenk Düğümü tohumlarım... 


Her biri birer birer aldı kasnakta yerini...
 Daha sonra kumaş üstündeki bölümleri kestikten sonra, çakmak ile hafifçe kavladım ve teğel atarak madalyon bisküvilerine monte ettiğim desenleri silikon ile madalyonlara yerleştirdim. 


İlk madalyonum biraz daha büyük olunca daha fazla desen yapabildim. 


Ardından kırmızı madalyonu yaptım, keçe kesesiyle birlikte....


Bu madalyonlarım da nakış için almıştım ancak, yaptığım desenleri beğenmeyince renklendirmekle yetindim. Bundan sonra yapacağım takılarda kullanacağım kendilerini... 



Bu da yine İlbay Çini'den...


Bu arada paketimde sipariş verdiğim ürünlerden biri eksik çıkmıştı. İlbay Çini mail atmamın üzerinden dakikalar geçmeden beni aradı ve eksik siparişimi göndereceklerini söyledi. Eksik siparişimle birlikte gönderdikleri hediye için de çok teşekkür ediyorum. Yeni siparişlerimde gönül rahatlığı ile çalışacağım bir firma bulduğum için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum... 


Bu arada Sadık Hidayet'in Kör Baykuş'unu tekrar okuyorum. Şiddetle tavsiye ediyorum sizlere de... 

YEPYENİ ÇALIŞMALARLA GÖRÜŞMEK ÜZERE..

SEVGİLER... 

NOT: Ben yapmakla uğraşamam, ama bu madalyonlardan isterim derseniz mail adresimden ulaşabilirisiniz. bebegimincicileri@hotmail.com

20 Mart 2016 Pazar

MOTİFLİ BAHARLIK YELEK

MERHABALAR,

Kızıma ördüğüm baharlık yeleği paylaşmak istiyorum sizlerle... Alize Diva ile ördüm yeleğimizi...


Önce kızımın gövde genişliğine uygun olarak 16 tane motif örüp birleştirdim.  


Ardından 1 sıra zincir örüp batarak, ardından oluşturduğum zincirlerin içine 3'er tane dolgu yaparak yeleğin gövdesini ördüm. 


Böylece yeleğimiz baharda giyilmeye hazır oldu. 


Baharlık ve yazlık takılar yapıyorum bu aralar... Fotoğraflar fotoğraflamaz paylaşacağım. 

GÖRÜŞMEK ÜZERE...

SEVGİLER...

2 Mart 2016 Çarşamba

BU DEFA HAZIRA KONDUM...


MERHABALAR, Blog Dostlarım, 

Yüncü alışverişlerimden birinde rastlamıştım bu şirin kediciğe... Pek çok rengin içerisinden seçim yapmakta zorlandım ilkin. Hep pembe tonlarında şapka ve atkıları vardı kızımın. O yüzden bu defa bu renkleri tercih ettim. 


Ancak yüncü kutunun içerisindeki ipin devamı olmadığını söyleyince iki tane almak istemedim.  Ve Nako Baby Lüx Minnoş ipten uygun renk ile tamamladım iplerimi.  


Kedicik için bir bölüm ördükten sonra aldığım tek renk ip ile annem devam etti örmeye. Yalancı selanik ile atkıyı ve şapkayı ördü anneciğim. Bana kalsa hala bitmezdi herhalde. Zira bu aralar çok verimsiz bir dönem geçirmekteyim. Neyse ki kış bitmeden atkımızla şapkamız bitti. Yalancı bahar geçip de kış gelirse giyeriz, giyemezsek de gelecek kışa hazır oluruz...

YEPYENİ ÇALIŞMALARLA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE....



TRND VERNEL MAX KAMPANYASI


MERHABALAR Blog Dostlarım;

Geçtiğimiz aylarda TRND'ye bir blogda rastlamış ve üye olmuştum. Mail adresime gelen anket ve bilgilendirmelerle kampanyaya dahil olan 1000 kişiden bir de ben oldum. 


Çok geçmeden paketim elime geçti. 


Pakette 1 adet Vernel Max Proje Kitapçığı, 720 mL'lik Vernel Max, Vernel Max İndirim Kuponları, Anket kitapçığı, 40 adet de Vernel Max Deneme Paketi geldi.  


Vernel Max'ın daha önce de kullandığım ürünlerden olması nedeniyle ürün ile ilgili çok da tereddüt yaşamadım doğrusu. Ürünler banyomda yerlerini aldılar. 


Kitapçık okundu ve kampanya ile ilgili bilgiler edinildi.  


Deneme ürünleri paylaşılmadan olmazdı elbette. Arkadaşlarla büyük bir keyifle paylaşıldı. 

YEPYENİ PAYLAŞIMLARLA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE....