17 Ocak 2017 Salı

PUF PUF AYICIKLI ŞAPKALARIMIZ

MERHABALAR,

Daha önce ördüğüm şapkadan iki kardeş için hazırladım. Anneleri fazla tüylü olmaması için kulaklarını örgüden istedi. 


Şapkalarımız minik başları ısıtmaya hazırlar... 

GÖRÜŞMEK ÜZERE..

SEVGİLER..

SİPARİŞ İÇİN 

15 Ocak 2017 Pazar

RENGARENK ŞAPKALARIMIZ....

MERHABALAR,

Şapka örmeye başlamışken evdeki ipleri değerlendireyim istedim. Bakalım berelerimiz kimlerin başlarını ısıtacaklar.... İlk beremiz  yine KARTOPU YUMURCAK ipten örüldü. Minik bir keçe uğur böceği ile tamamlandı. 


Şapkamızı 60 ilmek ile 5,5 Numara şiş ile düz ördüm. 10 sıra açık pembe ile düz ördükten sonra koyu pembeye geçtim. 8 sıra ördükten sora 3. renge geçerken; ön yüzden 60 ilmeği 6 yerden ilmekleri azaltmaya başladım. İlmek azaltmanın sebebi şapkayı başa oturtmak, potluğu engellemek için. 60 ilmekten, 54, 48, 42, 36,30,24,18, 12 ilmeğe düştüm. 12 ilmeğin içinden ipi geçirerek bir kerede topladım. Lila olan incili kısmı tığ ile yaptım. 

Uğur böceğini diktim yine, miniklerin başından uçup gitmesin diye... 



Uç kısmı tığ ile geçerken incilerle tamamladım. 



Alize Flower vardı elimde 100 gram kadar.. Bir şapka da flower ile ördüm. 55 ilmek ve 6 numara şiş ile ördüm. Pirinç örgü ile başladım. Ardından düz örgüye geçtim. Burada dikkat edilecek  önemli kısım örerken çiçekleri ön yüze geçirmek bence. İşiniz bitince tığ ile de ön yüze alabilirsiniz ama örerken yapmak daha pratik bence.  Başlangıçtan sonra 18 sıra ördükten sonra 5 yerden ilmek azaltarak başa oturmasını sağladım. 55 ilmekten 50, 45, 40, 35, 30, 25, 15,10 ilmeğe düştüm. 10 ilmeği bir kerede toplayıp tepeye bir ponpon ekledim. 



Bu şapkamızı da misinalı şiş ile dikişsiz ördüm. Şapkayı 60 ilmek ve 5,5 numara misinalı şiş ile ördüm. İki diş haroşadan sonra dönerek 45 sıra dümdüz ördüm. İki diş haroşadan sonra keserek bitirdim. Kurdele yardımı ile büzerek tamamladım şapkayı. Uğur böceği ile tamamladım. Uğur böceklerini bitirene kadar kullanacağım galiba.. 



YENİ ÖRGÜLERLE GÖRÜŞMEK ÜZERE... 

SİPARİŞ İÇİN;


13 Ocak 2017 Cuma

1 SAATTE 2 BOYUNLUK YAPTIM

Merhabalar,
çevremde bir kaç kişide görmüştüm bu boyunluklardan. Ben de yapmalıyım diye düşünerek aldım iplerimi. ALİZE COUNTRY ip ile birer yumak kullanarak ördüm boyunlukları... 


Youtube'da pek çok video var bu boyunlukların yapımı ile ilgili. Ben iki parmağıma ilmek alarak ördüm. İlmekler çok büyük olsun istemedim. 


Başlamamla bitirmem bir oldu sanki yaklaşık 1 saat içinde iki boyunluğu bitirdim. 


Puf puf yumuşacık oldular. Hem kullanmaya, hem de hediye etmeye çok güzel bir ürün diye düşünüyorum. 

 

YEPYENİ ÖRGÜLERLE GÖRÜŞMEK ÜZERE..

SEVGİLER.. 


10 Ocak 2017 Salı

PERİ KIZIMA KAPÜŞONLU BOYUNLUK

MERHABALAR;

Örgü sezonunu bir açtım pir açtım... Şapkalarla başladım kış örgülerime. ÖRGÜ ÇANTAM Blogunda kapüşonlu boyunluk görmüş, çok da beğenmiştim. Kar tatili yetişti imdadıma.Evdeki ipleri döktüm baktım. Bir kaç yumak daha kadife ipim var. Kartopu Yumurcak kullandım yine. 100 gramdan biraz fazla gitti. Kadife iplerin esnediğini göz önünde bulundurarak 5 numara şiş ile ördüm. 


Kapüşon kısmını 61 ilmek ile 35 sıra düz ördüm öncelikle... 


Ardından kapüşonun arka kısmını 13 ilmek ile yaptım. 13 ilmeği şişte bekletirken; 3,5 numara şiş ile şapkanın ön kısmını yaptım. Boyun kısmı için ayrıca ilmek arttırdım. 


Kapüşonun alt kısmından ilmek çıkartarak düz örgü ile örmeye devam ettim. belli aralıklarla 4 noktadan ilmek arttırdım. Bir ara büyütüp acaba panço mu yapsam diye de düşünmedim değil. 


Kadife ip ile örmeyi tamamlayınca uç kısma oya örüp örmeyi tamamladım. Son olarak; kırtasiyeden aldığım hazır keçe sticker ile kapüşonlu boyunluğu tamamladım. Kapüşonun biye kısmına kurdele geçirdim. 


Daha sağlam olması yıkamadan etkilenmemesi için stickerları dikerek sabitledim. 


Böylece kızım karlı kış günleri için hazır oldu. 


YENİ ÖRGÜLERLE GÖRÜŞMEK ÜZERE...

SİPARİŞ İÇİN İNSTAGRAM ADRESİM


7 Ocak 2017 Cumartesi

KARTOPU ANAKUZUSU AYICIKLI ŞAPKAMIZ

MERHABALAR,

Kartopu Ana Kuzusu ip ile Görkem Bebek için ördüğüm şapkayı paylaşmak istiyorum sizlerle...


Şapkayı 70 ilmek ile ördüm. 10 cm kadar ördükten sonra ilmekleri azaltarak bebeğin başına göre tamamladım. Ardından ilmek çıkarıp kulaklık kısımları yaptım. Son olarak ponpon kulaklarla, gözlerle burun ördüm ve keçe ile tamamladım.

İyi  günlerde sağlıkla giyilsin inşallah....

YENİ ÖRGÜLERLE GÖRÜŞMEK ÜZERE...

3 Ocak 2017 Salı

KARTOPU YUMURCAK HIRKAMIZ

MERHABALAR,

Çok yakında dünyaya gözlerini açacak minik bir melek "MASAL" için ördüğüm hırkayı paylaşmak istiyorum sizlerle... Hırkayı Kartopu-Yumurcak ile ördüm. 


Gövdeyi her zamanki gibi bütün olarak 81 ilmek ile yaptım. 


Kol ayrımından sonra arka için 39, önler için ise, 21'er ilmek ayırarak ördüm. Yaka için fazla oyuntu vermeden tamamladım. İlmek çıkararak yakayı tamamladım. Yakayı keçe uğur böcekleri ile tamamladım minik meleğe uğur getirsin diye. 


Kolları 24 ilmek başladım ve arttırarak tamamladım. 


Düğmeleri diktikten sonra hırkamız tamamlanmış oldu. 


İyi günlerde sağlıkla giyilsin inşallah. 

YENİ ÖRGÜLERLE GÖRÜŞMEK ÜZERE...