17 Ekim 2010 Pazar

FARFURLU YELEK, ŞAPKA VE PATİKLER

MERHABALAR;

Bebeğimin yeni doğduğu dönemlerde kullandığımız çok basit ama bir o kadar da sevimli bir modelle sizlerleyim yeniden...


Örgümüzde 100'er gr. Beyaz ve Pembe Kartopu ipe 1 yumak Farfurlu ip eşlik ediyor.  Yeleğe yakadan başlıyoruz. 7 sıra haroşo ördükten sonra Farfurlu iple devam ediyoruz. Göz kararı patik ve şapka için ayırdıktan sonra Farfur ipin tamamını yeleğe kullanıyoruz. Yeleğimizi pembe kurdele ve çiçek düğmelerle tamamlıyoruz. 


Şapkaya Farfurlu ip ile başlayıp, pembe iple devam ediyoruz. Göz kararı belli bir yüksekliğe gelince belli aralıklarla her sırada 4 ilmek azaltarak, şapkanın başa oturmasını sağlıyoruz.


Kalan beyaz ipimizi patik yaparak değerlendiriyoruz. Yaptığımız minicik patiklerimizi rokoko düğümünden yaptığımız çiçeklerle süsleyerek tamamlıyoruz. Pembe ve Farfur ipten bir çift patik daha yapmıştım ama resimlemeyi unutmuşum. En kısa sürede onları da paylaşmak dileğiyle....
Bu arada bebeğimin test sonuçları hala çıkmadı, evde bekliyoruz ve fizyo - terapistimizin verdiği egzersizleri yaptırıyoruz... Biz ve bizim bekleyen herkes, iyi sonuçlar alır inşallah ...

21 yorum :

  1. :)) Maşallah sübhanallah..Ne kadar cici,ne tatlı kıyafetler bunlar.Oturdum seviyorum kıyafetleri,ellerinize sağlık..
    Bebeğiniz sağlıkla giyer inşallah..Sonuçlarının çok iyi çıkmasını diliyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çook tatlı olmuşlar, çok:))

    YanıtlaSil
  3. SEVGİLİ ZELİHA, çok teşekkür ederim. telefon başında bekliyoruz. Testlerden biri aksilik olmazsa çarşamba çıkacak... inşallah tedavisi olan bir rahatsızlığı vardır bebeğimin..

    YanıtlaSil
  4. sevgili neduk beğendiğine sevindim. şimdilik cepten yiyorum. doğumdan sonra pek bir şey yapmadım. şimdi de bebekle uğraşıyoruz. inşallah ilerleyen zamanda daha güzel günlerde, daha güzel çalışmalarla karşınızda olurum.

    YanıtlaSil
  5. Kızım ben çok fazla blog izlediğim için epeydir seni ziyaret etmemişim. Şimdi geriye doğru bakarken haberdar oldum durumdan.
    Korkma , sağlam dur. Tıp çok ilerledi, vardır bir çaresi muhakkak.
    Benim kızım da 2,5 kg doğdu, eve getirince daha da zayıfladı. 100 cc sütü bile içemiyordu. Meğer ufak olduğu için kapasitesi o kadarmış. Şimdi büyüdü 1.50 boyunda, 41kg. 29 yaşında. Bodur tavuk, her dem piliç hesabı hep 17 görünüyor.
    Ben de envai çeşit hastalık evham edip doktor doktor gezdirdim. İştahsızlık, kalça çıkığı, cücelik vehmettim hep.
    Seninki içinde geç olduğunu sanmıyorum. Kendine kabahat bulma. Nerden bilebilirdin ki? Vücudu güçlenince başını da taşıyacaktır eminim. Hiçbirşey belli olmadan aklına kötü şeyler getirme.
    Dualarım seninle. Öp o kuzuyu benim içinde koklaya koklaya. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. sevgili neduk, desteğinize teşekkürler... daha önce konan tanıyı paylaşmıştım sizlerle... ama götürdüğümüz diğer doktor bu tanının bebeğe tam uymadığını söyledi ve bir dizi daha test yaptırıyor. duamız tedavisi olan bir rahatsızlık olması... sonuç alamadıkça daha çok korkuyorum yavrum için... Allah onu bana bağışlasın. inşallah güzel haberlerini de paylaşmak kısmet olur.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Emine, yaptıklarınız çok cici,hepsi birbirinden güzel hele o fırfırlı şapkaya bayıldım.Güzel bebeğiniz için de yürekten diliyorum ki tez zamanda sağlıklı haberi gelsin ve bu günler unutulsun gitsin yüreklerinize su serpilsin.

    YanıtlaSil
  8. Hello and how beautiful the photos are... Your little girl is so sweet..
    I love the knitting and crochet combined in your garments.. They are absolutely beautiful :))

    YanıtlaSil
  9. sevgili fiamma, iyi dileklerine teşekkür ederim. biz de güzel haberler alabilmeyi yürekten umut ediyoruz. ziyaretinize teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. pattas, I'am happy for you to like my knittings. I Wait you again...

    YanıtlaSil
  11. Kedili tulumu da çok sevmiştim ama bunlara Resmen bayıldım.
    Özellikle yeleğin yakası ve şapka harika tabiiki takım olarak da hoş,ellerine sağlık.
    Allahım inşallah en kısa zamnda şifanızı verir...
    Dua ediyorum,inşallah:)

    YanıtlaSil
  12. fırfırlar Ayşe elif'in cicilerine ayrı bir hava katmış.emeğine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. teşekkürler Filiz yengesi... beğendiğine sevindim. aslında fırfırları tığ ile örmeyi planlamıştım ama imdadıma fular örmek için aldığım ip yetişti. böyle daha kolay oldu çok severek ördüm.. inşallah kızım sağlıkla giyer.

    YanıtlaSil
  14. teşekkür ederim özgürcüm... havalar soğuyunca küçük hanım giymeye başladı cicilerini.. umarım sağlıkla giyer.. ziyaretine ve iyi dileklerine teşekkürler...

    YanıtlaSil
  15. canım ,bayıldım takımına,ellerıne saglık,prensesın saglıkla gıyer umarım,hasta oldugunu okudum,uzuldum tanımasamda,cocuklar aglamasın,yaradan korusun,bahtlarını guzel yazsın,ıyı haberlerını beklıyorum,dualarım senınle,sevgıler
    http://cafemis.com
    http://cafemis.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. İki erkek çdcuk annesi olarak böyle cicili bicili şeylere hep özenmişimdir. Güle gül giysin bu cicileri minik prenses.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. sevgili dokuzuncubulut, ben de hamile kalmadan önce hep kızım olması için dua ederdim .Rabbim duamı kabul etti. inşallah bebeğimin sağlığı için ettiğim duaları da kabul edr.

    YanıtlaSil
  18. sevgili cafemis, en son cuma günü elimize geçen test sonuçları da temiz çıktı. inşallah bundan sonrakiler de öyle olur da fizik tedavi ile bebeğim sağlığına kavuşur çok teşekkür ederim ziyaretine ve iyi dileklerine...

    YanıtlaSil
  19. ay becerikli olmak böyle birşey sanırım.istediğini yapabiliyorsun.ellerine sağlık.hepsi çok ama çok güzel

    YanıtlaSil
  20. http://belguzaranne.blogspot.comCuma, Ocak 14, 2011

    merhaba elınıze sağlık çok tatlı olmuşlar hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  21. Merhaba. Örgüleriniz çok güzel gerçekten. Ayrıca trakyalı blogger bulduğuma da çok sevindim :)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için vakit harcadığınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız benim için değerlidir.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..SEVGİLER...

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görülecektir.