27 Ekim 2010 Çarşamba

TAVŞANLI UYKU TULUMU



Bebeklerin üzerlerini açmaları annelerin en büyük problemlerindendir. Gece anneler sık sık kalkıp bebekleinin üzerlerini açıp açmadığını kontrol ederler. Bebeğim için ördüğüm, kullanmaya fırsat bulamadan küçülen ( bakalım kime kısmet olacak ? ) uyku tulumunu paylaşmak üzere karşınızdayım.


Uyku tulumumuzu örmeye kapüşon kısmından sarı renk ile başlıyoruz. Ardından ilmek sayısını arttırarak gövde kısmına geçiyoruz.

          

Gövde kısmını örerken bebeğimizi tulumun içine yerleştirmemizi kolaylaştıracak olan düğmeli kısmı yapıyoruz. Yeşil renge geçmeden önce tulumumuzu beş şiş yardımıyla bütün örmeye başlıyoruz ve yeşil rengi tamamladıktan sonra tulumun alt kısmını sık iğne ile birleştirerek, tulumumuzun örme işlemini tamamlıyoruz.  


Örme işleminden sonra, uyku tulumumuzu renklendirme işlemine geçiyoruz. Beğendiğimiz herhangi bir deseni sayısına göre yerleştirerek çarpı işi ile çalışıyoruz. Tavşan desenini, bir dergiden bulmuştum. (Derginin adını hatırlayamadığım için paylaşamıyorum). Deseni çalıştıktan sonra sap işi tekniği ile desenin çevresini, tavşanımızın bıyıklarını ve balonlarımızın iplerini yapıyoruz. 


Ardından çimlerimizin içine ve üzerine rengarenk çiçekler (Bu çiçekleri de beni takip edenler " KAPÜŞONLU YELEK" den hatırlayacaklardır) yaparak uyku tulumuzu tamamlıyoruz.  

Uyku tulumunu bebeğime giydiremeden kaldırınca,  uyku tutlumuna ihtiyaç doğdu. Örmeye üşenince ZEYLAND'dan satın aldım. Tesadüfe bakın ki onun üzerinde de tavşan var.


Not:  Bu tarz tulumlar uyku dışında küçük bebekleri bebek pusetlerine koyarken de kullanılabilir diye düşünüyorum. Çünkü battaniyeler eğer düğmeli ya da çıtçıtlı değilse, çok kullanışlı olmuyor .

13 yorum :

  1. Eminecim işlemeleriyle harika bir tulum bu.keşke kullanabilseydin çok daha güzel olurdu..emeğine sağlık canım.bu arada işlemeler Anchor örgü&kanaviçe dergisindendi..

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar cici bir şey bu. Küçük prenses büyükse artık kullanmak için bence saklayın, Allah kismet etsin, ikinci bebeğinize kullanırsınız.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler filiz'cim, aslında postu yazarken seni arayacaktım ama rahatsız etmek istemedim.
    bu tarz hazırlıkların çoğunu hamile kalmadan yapınca bebeğin doğduğu ayda tulumu kullanmaya hava müsait olmadı. neyse kullanacak bir afacan bulunur elbet....

    YanıtlaSil
  4. sevgili sarkaç, bu süreç beni o kadar yıprattı ki, ikinci bebeği düşünmeye cesaret edebilir miyim bilmiyorum... Allah hakkımızda hayırlısını versin. iyi dileklerine teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  5. http://asortik-krep.blogspot.com/2010/02/orgu-destek-kampanyas.html


    Eminecim ilgine çok teşekkürler...
    Yukarıdaki link sevgili asortik krep in linki her türlü açıklamayı yapmış ben aradan çekilip başbaşa bırakayım sizi...

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş.gerçekten emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. canım ellerine sağlık çooooookkk beğendim

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler funda'cım.ziyaret edeceğim en kısa sürede...

    YanıtlaSil
  9. sevgili uğur böceği ve örgü çantam ziyaretinize ve güzel youmlarınıza çok teşekkür ederim. her zaman beklerim....

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir tulum olmuş canım ellerine sağlık.Giydirebilsen daha güzel olurdu ama belki kardeşi olur ona kısmet olur.Bu arada sonuçlar çıktımı? Yoksa ben mi kaçırdım?

    YanıtlaSil
  11. ben böyle bir uyku tulumu kullanmadım ilk bebeğimde.. faydalı mı acaba? alsam mı ?

    YanıtlaSil
  12. sevgili iki dirhem bir çekirdek, ben geçiş mevsimlerinde kullanmanın faydalı olduğunu düşünüyorum. bebek üstünü açamıyor ve tulum aynı zamanda kundak görevi görüyor. ama eviniz çok sıcak oluyorsa bebeği rahatsız edebilir, tercih sizin..

    YanıtlaSil
  13. This is really cute...colors are so smart..kids will love to wear this...hmmm...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için vakit harcadığınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız benim için değerlidir.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..SEVGİLER...

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görülecektir.