14 Ağustos 2011 Pazar

AHMET ÜMİT VE 700 YILLIK AŞK "BAB - I ESRAR"

Merhaba Sevgili Dostlar;

Yine Ahmet Ümit'in bir kitabıyla karşınızdayım...Kitabımızın adı; Bab-ı Esrar...
Yaşamı, aşkı ve inancı yeniden düşünmek için… diye tanımlıyor kitabı okuyanlar.. Yedi yüz yıldır çözülemeyen sır; Şems-i Tebrizi cinayeti'ni konu edinmiş kitabımız...


Yedi yüz yıldır süren bir sevda; Şems-i Tebrizi ile Mevlânâ
Bab-ı Esrar sadece bir gerilim romanı değil, aynı zamanda bir sırlar kitabı. Fantastik öğeleri kullanarak çok katmanlı bir dil yaratan Ahmet Ümit bu yapıtında Mevlevilik temelinde din ve inanç üzerine ilginç sorular soruyor. Din ile aşk arasında, inanç ile sevda arasındaki ilişkiyi bambaşka bir açıdan gözlerimizin önüne seriyor.


Sigorta Şirketinde çalışan Karen (Kimya: Mevlana'nın manevi kızı ve Şems-i Tebrizi'nin eşinin ismi..) Bir otel yangınıyla Konyaya gelir.Yangının otel sahibi tarafından mı yoksa bir patlama sırasında mı çıktığını araştırır.Bu araştırmada ona Mennan yardımcı olur.

Aslında babası Konyalı olan Kimya Bu şehri pek sevmemektedir.Çünkü mevlevi olan babası onu küçükken bir arkadaşıyla giderek terk etmiştir.Bunun yanında Karen'in annesiyle babası da Konya'da tanışmışlardır.
Kimyanın babasının adını poyrazla cami avlusunda bulunduğundan konmuştur.Kimyanın babası dergahta büyümüştür.

Kitap Karenin Konya'da yaşadığı maceraları anlatıyor.Kitabımızın kahramanı Karen kendisine simsiyah giyinmiş bir adamın verdiği bir yüzüğün sırrını arıyor. Karen sonrasında bu adamın Şems-i Tebrizi olduğunu anlıyor.. Rüyalarına da giren Şems-i Tebrizi Karen'in Konyadayken Şemsin Mevlana ile yaşamını anlatıyor.
Romanımız suçlunun bulunması ve Karen'in çocuğu doğurmaya karar vermesiyle ve babası Poyraz'ın ölümüyle bitiyor.

MUTLU PAZARLAR..

SEVGİLER..

3 yorum :

  1. kitabı okuduğumda beğenmiştim,ama doğrusu Elif Şafak'ın Aşk'ından sonra biraz yavan kalmıştı.okumadıysan şiddetle tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  2. Hah.. tam bende onu diyecektim, Elif Şafak ın ''aşk'' ından sonra nasıl gelir diyecektim. yanıtı aldım.

    Tesekkur ederim.
    Kitap kurdu anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  3. "Aşk"ı yeni okudum.Şimdi Sinan Yağmur'un "aşkın gözyaşları" adlı kitabını okuyorum..2 kitap Şems ve Mevlana..Devamında bu kitabı okumayı düşünüyorum..
    teşekkürler..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için vakit harcadığınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız benim için değerlidir.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..SEVGİLER...

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görülecektir.