14 Mart 2012 Çarşamba

DANTEL ODA TAKIMIM

MERHABALAR, 

Sevgili Dostlar; ne zamandır paylaşmak istediğim ancak bir türlü fotoğraflama fırsatı bulamadığım dantel oda takımım ile karşınızdayım. Dantel oda takımım 6 küçük 12 orta 2 büyük parça ile masa örtüsünden oluşuyor.


Anneciğim bu masa örtüsünü ben daha ilkokula giderken yapmıştı.. Yaklaşık 20 yıl önce.. Böyle söyleyince artık çok da genç olmadığım ortaya çıkmış oluyor böylece....


Motiflerin yakından görünüşü....Aslında masa örtüsünü ütülerken sona bırakmıştım bu nedenle ütüsü istediğim gibi olmadı... Belki kolalansa daha güzel görünebilir.. 


Aslında dantel oda takımlarını kullanmak, yıkamak ve ütülemek bakımından oldukça zahmetli oluyor. Daha farklı çeşit model ve renklerdeki takımların ışıltısına kapılsak da içinde el emeğinin anlamı sinen bu örtüler benim için çok daha değerli.. o kadar değerli ki ancak yılda bir kaç ay kullanmaya kıyabiliyorum..


Masa örtüsünün farklı açıdan görüntüsü..


Bir dönem masa örtüleri şömentabla yerlerini bıraktıklarında masa örtüsünü yatak örtüsüne çevirmeyi düşündüysem de gerçekleştiremedim..  


Bu da sehpa örtüm.. Bu parçadan bir tane daha var.. Bir tanesi televizyon örtüsü olarak yapılmış zamanında.. Takımın tek eksiği konsol aynası için uzunca bir dantel.. Şimdilik bir kaç parçayı yan yana koyup açığı kapatıyorum..


Orkidem de bir yıllık dinlemenin ardından çiçeklendi çok şükür... Ancak bize geldiği dönem ki renginden biraz açık renk açtı maalesef..


Mum çiçeğim de ağustostan beri yerinde sayıyor.. Ben ondan çiçek beklerken o bir yaprak bile çıkarmıyor..


Bu aralar beni mutlu eden çiçeklerimden.. Adını bilmiyorum ama yaprakları çok hoşuma gidiyor.. Okul kapanınca sınıfta unutulan çiçeklerdendi.. Tüm yapraklarını kesmek iyi geldi. Saksısını değiştireceğim nisanda...Malum artık sıkışıyoruz..


Spatfilyum da maalesef evi ve evdeki yerini sevmeyenlerden.. 6 aydır çiçek açmıyor.. Bir de yaprakları renk değiştiriyor... Çiçeklerimle ilgili tavsiyeleri olan arkadaşların güzel fikirlerini bekliyorum.. Madem çiçeklerim duraklama dönemine girdiler bu ara, evimi Afrika çiçekleri motifleriyle süslemek fena olmaz herhalde...


başladım bakalım motifler yapmaya sonunda ne olacak ben de kararsızım şu aralar.. Aheste aheste sıkıştırmadan kendimi yapıyorum... Sabrım bitene kadar devam..

Yeni paylaşımlarla görüşmek dileğiyle...

SEVGİLER... 

14 yorum :

  1. Wow fantastische Arbeit!!!
    ♥Crissi♥

    YanıtlaSil
  2. Kayinvalideminde gencliginde ördügü buna cok benzer bir masa örtüsü var simdi benim masamda.Cok özel,manevi degeri büyük bir sey benim icinde.. Bu arada ben kizimdan dolayi tüm cicekleri kaldirmak zorunda kaldim, sizde görünce bir anda özledigimi farkettim.. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  3. hoş geldin crissi...teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. nefis bir emek görüntüde çok seviyorum ama kullanması benim eve göre değil:) üzerine bir şey dökülecek korkusu geliyor hemen.

    anneciğinin eline göznuruna sağlık mücevher gibi bir hatıra

    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  5. gerçekten çok kıymetli..benim içinde..keşke kızım sağlığına kavuşsa da çiçekleri kaldırsam sevgili vintage duygular.. her zaman beklerim..

    YanıtlaSil
  6. ben de kullandığım odada kullanmıyorum sevgili örgü çantam.. ama çok kullanmasam bile kullandığım zamanlarda kirlenecek diye çok korkuyorum..

    YanıtlaSil
  7. gerçekten harikalar tabi kullanması da bir o kadar zorlar hele ütülemek , polyester ipler keşke o zamandan çıksalardı diyorum bazen:)kızınız da iyi günlerinde devam etsin kullanmaya inş...

    YanıtlaSil
  8. Annenin ellerine sağlık. Dantel çok emekli bir iş..
    ben de örmüştüm kendime. Ama hiç kullanmadım. Açıkcası pek sevmiyorum bu denli yoğun danteli. Ama o zamanlar çeyiz olayına ördürtmüşlerdi....

    YanıtlaSil
  9. annem de benim için böyle bir takım örüp çeyizime koymuştu,ben de ara ara kullanıyorum..çok kıymetliler elbette.el emeği göz nuru..kolay mı,aylarca sürmüştür yapması..orkiden çok güzel açmış maşallah:)bitkileri canlandırmak için sıvı gübre takviyesi yapabilirsin,koçtaşta var.bende işe yarıyor.sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  10. Dantalleriniz Çok güzeller Emine hanım sağlık ve keyifle kullanın. Bende çok seviyorum evimde dantel kullanmayı.

    YanıtlaSil
  11. inşallah canım, kızın da iyileşecek kullanacak ,anacak annesini ananesini...hiç üzülme kötü duygulara kapılma başaracak bizim tatlışımız...dualarım onunla...

    YanıtlaSil
  12. Süper, inanılmaz.
    Ellerine sağlık.
    Masanın üzerinde duruşu çok zarif.

    Özenmiş ama yeteneksiz anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  13. Merhaba blogger anne, iade-i ziyarete geldim, gelmişken bayaa kaldım :))

    Öncelikle kızınız için gerçekten çok üzüldüm, umarım en kısa zamanda tamamen iyileşir ve siz de doya doya yaşarsınız mutluluklarınızı.. Allah acil şifa versin, yüzünüzü güldürsün..

    Ve ayrıca, dantellerinize bayıldım. Benim de var böyle, anneciğimin el emeği, ancak kullanamıyorum, özenle saklayıp, arada çıkarıyor, dokunuyor, sonra tekrar kaldırıyorum :))

    YanıtlaSil
  14. Olá!

    Parabéns pelo bom gosto e pelo blog com lindos trabalhos !!!

    Bj
    Rose

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için vakit harcadığınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız benim için değerlidir.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..SEVGİLER...

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görülecektir.