28 Eylül 2018 Cuma

HANIMDİLENDİLİ UZUN HIRKA

MERHABALAR;
Ne uzun zaman oldu yazmayalı... En son yazdığımda yaz yeni başlamıştı. Babamın hastalığına yeni teşhis konmuşken; kardeşimin düğününün de telaşları vardı. Öyle hızlı gelişti ki olaylar...  Babama teşhis konmasının üzerinden çok geçmeden babamı kaybettim. Düğün ertelendi. Bayramın kurban tadı zehir oldu. Aslında blogumda uzun zamandır özel hayatımı paylaşmamaya karar vermiştim. Ama bu blogda öyle anlar paylaştım ki, büyük acımı da paylaşmadan edemedim. Tanıyanlar bilirler; benim için yaptığım el işleri bir tür anti-depresandır. En kısa zamanda yine sarılmalıyım onlara... Yoksa zihnimde dönüp duran anıların acılarına tahammül edemeyeceğim. 

Bu hırkayı aslında Nisan ayı gibi bitirmiştim. Ama paylaşmaya ne vaktim ne de heyecanım yoktu.  Fotoları görünce bilgisayarımda; ucundan başlayayım istedim paylaşımlarıma... 


Hırkamın yapımında 14 adet ip Alize Diva kullandım. Renkli iplerden 2'er yumak kullandım. Birleştirmek için de 600 gramdan biraz fazla kullandım. 103 adet küçük motif bir tane de büyük motif ördüm. 


Önce motifleri örüp, biriktirdim. Sonra birleştirdim. Aslında ip koparmadan motif birleştirecektim ama motif sayısı fazla olunca pek istekli olamadım. 


Blogda kendi fotoma da yer vermeyince; büyük parçaların fotoğraflanması gerçekten zor oluyor. Gövde 13 motiften oluşmakta. Ön kısmındaki motifler üst üste olduğu için pek belli olmuyor fotoğrafta. 


Hırkanın arkadan görünüşü de bu şekilde... 


Büyük motifi kullandığım hırkaların boyutuna göre ayarladım. 


Motifler de bu şekilde. Aynı miktarda ip kullanmak için iplerin sırasını değiştirerek; dört farklı motif yaptım. 



Hırkayı bahar aylarında kullanmak için yakayı bu şekilde yaptım. 


Kolu belli aralıklarla arttırabilmek için; sadece uç kısımları motifli yaptım. 


Hırkamız bu şekilde giyilmeye hazır....


Her ne kadar uzun hırkalar moda olsa da günlük olarak pek de kullanışlı olmadı. Kısa yapmış olsam daha çok giyebilirdim. Bir süre giyeyim. sıkılırsam; alt kısımdaki motifleri çıkarıp; boyunu kısaltabilirim belki. 


YENİ ÇALIŞMALARLA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE...

16 yorum :

  1. Başınız sağolsun, yaşadığınız acı büyük benim de erken başıma geldi. Babamın vefat etmesinden daha çok küçükken korkmaya başlamıştım, başıma gelebilecek en büyük acı bu diye. 5 sene oldu yeni alıştım diyebilirim, hala rüyalarımda görüyorum, görünce sarsılıyorum ama çok seviniyorum. Mübarek bir insanmış kurban bayramında vefat etmiş, benimki de ramazanda vefat etmişti. Mekanı cennet olsun, Allah sabırlar versin.

    Hırka çok sevimli, sıcak olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Basin sagolsun canim. Hirka cok güzel olmus 🤗

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş,güle güle giyin,rengine de bayıldım,bende kızıma örmek istiyorum ama bu kadar uzun öremem sanırım kısa olur ...motif örmekten sıkılıyorum...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler. Tatesal. Ben de motif örmeyi pek sevmem ip değiştirmek zor gelir. Ancak motif örerken elime aldığım renk ile örneğin orta kısmı yapacaksam sıkılana kadar yapıyorum. ikinci sıra da öreceğim renk aynı ise o renk ile ikinci sıraları toptan bitiriyorum. hatta ipleri de sonrada kesiyorum. öyle yapınca çok sıkılmıyorum. birleştirmeyi de en sona bırakıyorum. kısa da uzun da güzel olur.. şimdiden kolay gelsin..

      Sil
  4. Ayrıca;başınız sağolsun canım baba acısını tatmış biri olarak çok iyi anlıyorum seni rabbim geride kalanlara sağlıklı ömür versin,toparlanmak zor oluyor ama hayatın gerçeği yapılacak birşey yok duadan başka...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler.. Dualar olmasa dayanmak daha zor olurdu. Allah babalarımızı yerinde dinlendirsin inşallah..

      Sil
  5. Başın sağolsun, bilirim o acıyı, zaman geçtikçe küllenmez, içini yakar insanın, Allah sabır versin..

    Hırkan harika bu arada, hiç kısaltma, yaz akşamları tuniklerin, kolsuzların üzerine harika durur, çok düzgün olmuş, tığ işi değil oya gibi olmuş, emek emek, ellerin dert görmesin, güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Rabbim sabrını veriyor ama özlem kalıyor geride.

      Hırkamı da beğendiğinize sevindim. şimdilik uzun giyiyorum. belki bir de kısa örerim.

      Sil
  6. başın sağolsun. hırka ne güzel. hanımdilendi ne demek ki yaa sölesenee.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım...

      eskiden artık iplerden yapıldığı için bu modele hanım dilendi bey beğendi diyorlarmış. o motifin ismini kısaltarak kullandım başlıkta. sevgiler..

      Sil
  7. Başınız sağ olsun,Allahım sizlere sabır versin,babanızın mekanı da cennet olsun inşaAllah...

    YanıtlaSil
  8. Tekrar başınız sağ olsun. Hobilerimiz olmasa ne yaparız bilemiyorum. Hani iyi günde de, kötü günde de derler ya; işte aynı öyle... Hırka gerçekten çok güzel olmuş, güle güle kullanın, sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için vakit harcadığınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız benim için değerlidir.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..SEVGİLER...

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görülecektir.