13 Ekim 2010 Çarşamba

KEDİCİKLİ TULUM

Bebeğimle ilgili test sonuçlarını evde telefon başında bekliyoruz. Beklemek çok zor ve insanın sabrını çok zorlayan bir durum. Bu süreçte bebeğimin fizyoterapi çalışmalarından kalan zamanda sizinle resimlerini çok önceden çekmiş olduğum bir örgüyü paylaşmak istedim. Aslında ben tayinimizin çıkmasını ve bu tulumu giyecek bebeği de o kadar çok bekledim ki... Sanırım ben dünya da "sabır"la sınanıyorum. Benim gibi tezcanlı biri için son derece zor bir sınav. Ama galiba sabretmeyi öğreniyorum.

                                

Doğubeyazıt'ta görev yaparken ve bebek hayali kurarken (yaklaşık 2 sene önce) yaptığım, aslında bir yaş için düşündüğüm ama ipimin azizliğine uğradığım (ancak iki yaşında giyebilir herhalde) bir tulum modeli ile yeniden karşınızdayım. Renkler fanatik Fenerbahçeli eşimin pek hoşuna gitmedi ama ben severek ördüm ve bebeğimin sağlığına kavuşup bu tulumu giyeceği günleri sabırla ve umutla bekliyorum.


Tulumumuzu örmeye bacak kısımlarından başlıyoruz. İp değiştiriken her sırada 3'er ilmek kaydırarrak verev desen oluşturuyoruz. Uygun bir uzunluğa gelince iki bacağı birleştirip, ön ve arkayı ayrı ayrı örüyoruz.  

 
Öne yukarı doğru verev deseni yapıyoruz
Arkaya ise aşağı doğru desen uyguluyoruz. Kol için eksiltme yapmadan düz kesiyoruz. ( Düşük Kol Kesimi) Yakada klasik bisiklet yaka kesimi yapıyoruz ve kolay giydirilebilmesi için sol omuza 4 adet düğme yeri bırakıyoruz.
Tulumun kollarını ekledikten sonra, yan kısımları da dikerek birleştiriyoruz. Tulumun yanlarını dikerken desenlerin birbirinin devamı olmasına dikkat ediyoruz. Ardından ön ve arka bacak aralarından ilmek çıkararak örüyoruz ve 7 adet düğme dikiyoruz.


Son olarak da kedi desenini işleyerek tulumumuzu tamamlıyoruz. Tulumun dilenirse, arka kısmı öne de getirilebilir ve uyku tulumu olarak da kullanılabilir.

16 yorum :

  1. İnşaallah en kısa zamanda güzel haberler alırsınız. Rabbim herkese dayanabileceği kadar zorluk veriyor. Ben buna çok inanıyorum. Bazen güçlü insanlara zor imtihanlar denk geliyor. Güzel günlerde giymesi dileği ile..Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. sevgili lila hand craft çok teşekkür ederim. inşallah iyi haberler alırım. beklemek çok zor kabıma sığamıyorum.dikkatimi toplayamıyor, ne yapacağımı bilemiyorum. inşallah güzel haberler alır da bir an önce sizlerle paylaşırım. kötü haber alırsam (aklıma getirmek istemiyorum) ne yaparım bilemiyorum. inşallah o zaman da bebeğimin sağlığına kavuşması için güçlü ve sabılı olabilirim.

    YanıtlaSil
  3. canım benim üzülme desem biliyorum faydası yok insanın canı ciğeri ,seni çok iyi anlıyorum.
    benim kızımında çok az kilo alımı var şu an 2.5 yaşında 11 kilo 87 cm düşün gören 1 yaşında zannediyor bizde kilo almamasının sebeplerini öğrenmek için bir dizi test yaptırmıştık 6 aylık felandı testler çıkana kadar ömrümden ömür gitti sonuçta kötü birşey çıkmadı çok şükür tipi böyle minyon dediler.
    İnşallah test sonuçlarınız olumlu çıkar ve bebeğin sağlığına kavuşur sende ördüğün bu cici tulumu iyi günlerde giydirirsin .
    anne olmak çok zorrr...
    dualarım minik bebeğinle hayırlı haberlerini bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  4. İyi sağlık haberleri almanızı diliyorum,bu tulum çok yakışacak Ayşe bebeğe,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. insallah sizi hic üzmeyecek sonuclar olur,allah hic kimsenin cocuguna hastalik vermesin,ama dünya insanin basina her türlü sey gelebiliyor,mühim olan sabrini koruyabilmek.allah hic birimizi cocuklarimizla sinamasin.

    YanıtlaSil
  6. inşallah güzel sonuçları da paylaşmak nasip olur. üzüntülerimiz son bulur. güzel yorumlarınıza teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. Bebecikler bizlerden çok daha güçlüler. İnşaallah 10 yıl sonra bu yazdıklarını bebişinle birlikte sağlıkla okuyor olursunuz. ve nice nice 10 yıllar görürsünüz birlikte.
    Allah dayanma gücü versin, mutlaka en zoru beklemektir.

    YanıtlaSil
  8. sevgili Yeşim benim bebeğimin iştah sorunu var sürekli yakınırdım. bir de ben XL olunca o gözüme minicik görünürdü. ama iştah problemi meğer bir şey değilmiş. sağlıklı olsun da.. sizin kızınızı da kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. sevgili çiğdem güzel dileklerine teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Emel,biz de o temenni ile bekliyoruz. eğer testlerde bir olumsuzluk olmazsa fizyoterapiye devam edeceğiz sadece. inşallah öyle olur.

    YanıtlaSil
  11. sevgili Fuska, inşallh öyle olurda gülerek anarız bu günleri...

    YanıtlaSil
  12. Merhaba gercekten cok ciciymis bu tulum. Ilk ziyaretim bu ve guzel paylasimlarda bulusmayi umut ediyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Selamlar:)Çok geçmiş olsun canım..
    İnşallah sonuçlar iyi çıkar da biraz rahat nefes alırsınız..
    Yaptığınız elişleri de çok güzel..
    Ellerinize sağlık..
    Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  14. Sevgili bayram kombesi, her zaman beklerim. ben de fırsat buldukça blogunu ziyaet edeceğim..

    YanıtlaSil
  15. noyumberry hoş geldiniz... her zamn beklerim...

    YanıtlaSil
  16. slm cnım bloguna bayıldım yaptıgın örgüler harika ellerine saglık

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için vakit harcadığınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız benim için değerlidir.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..SEVGİLER...

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görülecektir.