5 Mart 2011 Cumartesi

BİR DENİZ MASALI - 2

Bloglarımızdan ayrı kaldığımız günlerden sonra herkese gönülden Merhabalar Sevgili Dostlar!....Neyseki her şey yoluna girdi ve bloglarımıza kavuştuk.... Aynı zamanda bloglarımızın değerini bir kere daha anladık.....Başlayalım şimdi çalışmamızı tanıtmaya... Aslında bu deniz temalı bebek takımını daha önce tanıtmıştım, fakat örülüşü ile ilgi ayrıntıları vermemiştim.... Eskişehir'den yakın bir arkadaşımdan aldığım telefon üzerine örneği tekrar yayınlamak üzere yeniden fotoğraflarını çektim ve tekrar beğeninize sunuyorum.....


KULLANILAN MALZEMELER:

300 gr.  Kartopu Flora Turkuaz
300 gr. Kartopu Flora Beyaz
Lastik kısmındaki çizgiler için,  Kartopu Akyaz Kırmızı (No: 125)
Nakışlar için çeşitli renklerde Kartopu Flora ve Ören Bayan Dora ipler...
20 Adet Kırmızı Düğme

BEDENİN YAPILIŞI:

Hırka kol altına kadar bütün örüldüğü için ön ve arkanın toplam ilmeği kadar ilmekle başlanır...140 ilmek başlanan hırkamız 24 sıra 2'li lastik örülür. Lastik ikiye katlandıktan sonra, turkuaz ipe geçilir. Bu sırada önler için 5'er, arka için 10 ilmek olmak üzere 20 ilmek arttırılır. Böylece 160 ilmeğe ulaşılır.


Lastiğin üzerine 40 sıra mavi ile örüldükten sonra, dalga deseni yapılarak, beyaz renge geçilir. Desenin üzerine 13 sıra beyaz örüldükten sonra 5'er ilmek kesilerek her iki kol altı oluşturulur. Bu sıradan itibaren önler ve arka ayrı ayrı örülür....


Hem önlerde hem de arkada 5'er defa 3 ilmek kesilerek reglan kol kesimi yapılır.  Önlere yaka kesimi 6,3,2 ilmek kesilerek yapılır... Arka için de aynı işlemler uygulanır...


KOLLARIN YAPILIŞI:
Kollara 36 ilmek ile başlanır. Yine beden de olduğu gibi 24 sıra 2'li lastik örüldükten sonra lastik ikiye katlandıktan sonra turkuaz ipe geçilir. Lastikten sonra 9 ilmek arttırılarak 45 ilmeğe ulaşılır. Ardından her 7 sırada bir yanlardan 2'şer arttırılarak kola altına gelindiğinde 65 ilmeğe ulaşılır. 


Bu arada turkuaz ile 40 sıra örüldükten sonra dalga deseni yapılarak beyaza geçilir. Kol altından 5 ilmek eksiltilip, ardından 5'er defa 3 ilmek kesilerek reglan kol kesimi yapılır.  Kollar bedene monte edildikten sonra, beden ve kollardan 100 ilmek çıkardılarak (aslında ben ilmekleri kapatmıyorum ipe geçiriyorum ve kolları bedene monte ettikten sonra ilmekleri şişe geçiriyorum. ) kapüşon yapılır.

Ardından üzerine deniz canlıları işlenen hırka dikilerek tamamlanır...


PANTOLONUN YAPILIŞI:

Gelelim pantolonumuza.... Pantolonumuza bilek kısmından 50 ilmek ile başlanır. 24 sıra 2'li astik örüp, 2'ye katlandıktan sonra turkuaza renge geçilir. Turkuaza geçilirken ilkin 10 ilmek arttırılır, ardından 7 sırada bir yanlardan 2'şer ilmek arttırılarak 88 ilmeğe ulaşılır.

Bu kısımdan sonra her iki bacak birleştirilerek dalga desenine kadar olan kısım, 5 şiş yardımı ile bütün olarak örülür. Sonra ilmekler ön ve arka olmak üzere 2'ye bölünür. (ön 88, arka 88)


Roba kısmına gelmeden önce burgulu kesim yapılarak, ( 6 yerde 3'er ilme olmak üzere) 18 ilmek azaltılır. 70 ilmeğe düşülür. Ardından Roba için yanlardan 15'er ilmek kesilerek, 40 ilmeğe düşülür. Arka ve ön robalar aynı biçimde örülür... Arka robaya askılar yapılır. Ön robaya ise düğme için ilik yapılır.


Yan kısımlardan ve pantolonun ağ kısmından ilmek çıkarılarak, pantolon tamamlanır.


Ardından deniz canlıları sırasıyla pantolonumuz üzerinde yer almaya başlarlar....İlk olarak deniz yosunları ve deniz atı "Toto" yerini alır....


Ardından caretta...


Ahtopot "Pembo"

Büyük balıklarımız Pugy ve Dody....

Deniz amamız Funny...


Ve.. rengarenk irili ufaklı balıklar da yerini alınca pantolonumuz giyilmeye hazır olur...


Pantolonumuz patiklerle tamamlanınca takımımız tamam olur... Converse patiğin örülüşü için BURAYA BİR TIK .....

13 yorum :

  1. ne kadar çok emek var tebrikler.ellerinize sağlık.güzel kızınız gülegüle giysin.sevgilerrr

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş, bir çok anneye ilham olacağından eminim..

    YanıtlaSil
  3. tek kelimeyle süperrrr,ellerine saglık..
    sevgiler,selamlar...

    YanıtlaSil
  4. Tablo gibi işlemişsiniz;ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. selamalr sevgili arkadaşım.ben deniz temalı hırkanızdan ördüm elinize salık harika olmuş.koltuk altına kadar geldim.reglan kol için üç ilmek kesin yazmışsınız.kol ayrımından sonra reglan kol kesimini anlatabilirmisiniz acaba.örgü elimde kaldı valla,her ksimden sonra kaç sırada bir kesiyorsunuz.bide üç ilmeği keserken birliktemi örüyorsunuz.takıldım kaldım.acil yardım bana.. şimdiden teşekkürler ederim.hatta resimli ekleyebilirseniz çok çok sevinirim..

    YanıtlaSil
  6. elbette seve seve yardımcı olurum sevgi.. ancak seni üzülerek hafta sonuna kadar bekleteceğim... kusuruma bakma...çok kolay sadece ufak bir püf noktası var o kadar... görür görmez anlayacaksın.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Emine Hnm. Doğacak yeğenime hırkadan başlıyorum. Ardından tulum. Detaylı anlatımlar için teşekkürler. İnşallah sizin ördükleriniz gibi güzel olurlar.

    Sevgiler. Refiye.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Emine Hnm. Doğacak yeğenime hırkadan başlıyorum. Ardından tulum. Detaylı anlatımlar için teşekkürler. İnşallah sizin ördükleriniz gibi güzel olurlar.

    Sevgiler. Refiye.

    YanıtlaSil
  9. Emine Hanım merhaba,
    Çok güzel olmuşlar. Hemen doğacak yeğenim için hırkadan başlıyorum. Umarım sizinkiler kadar güzel olıurlar. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  10. Wow! After all I got a weblog from where I know how to
    in fact get useful data concerning my study and knowledge.



    Also visit my weblog; personal loans online application
    Here is my weblog : personal loans el paso

    YanıtlaSil
  11. Merhaba bu modeliniz yapıyorum. İnşallah sizinki kadar güzel olur. Yaka kesimi sadece ön kısımda mı yoksa arkada da var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arka da ve önde kapüşon olacağı için yaka kesimi yapmadım. ilmekleri düz bir şekilde bıraktım. hatta bu tarz kapüşonlu reglanlarda ilmekleri kesmiyorum ipe geçiriyorum diktikten sonra hemen şişe alıyorum.

      Sil

Yorum yazmak için vakit harcadığınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız benim için değerlidir.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..SEVGİLER...

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görülecektir.