27 Şubat 2012 Pazartesi

ÇAY SAATİ MÖNÜSÜ

MERHABALAR, 

Sevgili blog dostlarım ve bloguma yolu düşen herkes.....

Yoğun iş hayatı, Ayşe Elif'in yoğun ders programı maalesef çok sevdiğim bloguma zaman ayırmama engel oluyor.. Sömestr tatiline umut bağlamıştım ama tatil de blog anlamında verimli geçmedi.. İstediğim kadar paylaşım yapamadım.. Bu nedenle kusuruma bakmayın.. 

Gelelim çay saati mönümüze 

İlk olarak Gül kurabiyeden başlayalım...


Malzemelerimiz:

1 paket margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta
Kabartma tozu ve vanilya (1 paket damala sakızlı, 1 paket sade)
Damla çikolata

Oda sıcaklığındaki vanilya hariç tüm malzemeleri yoğurarak, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Elde ettiğimiz hamuru 2 parçaya ayırıyoruz. 

Damla sakızı aromalı vanilya ile karıştırdığımız bölümden "GÜL KURABİYE",  içerisine damla çikolata ve vanilya kattığımız kısımdan ise yuvarlak kurabiye yapıyoruz. 


Gül kurabiye yapmak için önce oklava yardımıyla kalınca bir hamur açıyoruz.. Çay bardağı ile kestiğimiz 3 parçayı uçları birbirinin üzerine gelecek biçimde birleştirip, kendi çevresinde rulo yapıp ortadan bıçakla kesiyoruz.


Yağlı kağıt yerleştirdiğimiz tepsimize yerleştirip 175 derecelik fırında 30 dakika kadar (hafif pembeleşinceye kadar) pişiriyoruz.. 

Damla çikolatalı kurabiyelerimizi ise 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.. 


TUZLU MAHLEPLİ KURABİYE

2 yumurta (1 tanesinin yarısı üstleri için ayrılacak)
125 gr. margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şirke
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN;
Susam ve çörek otu


Önce sıvı malzemeleri karıştırıyoruz..Ardından tuz, şeker ve un ile elenmiş unu azar azar ekliyoruz.. Ele yapılmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.. Tüm hamuru önce şeritler halinde şekle sokuyoruz..  


Ardından burgu yaptığımız şekli birbirinin altına katlayarak şekil veriyoruz.. Üzerine yumurta sürüp, susamladıktan sonra 200 derecelik fırında 30- 40 dakikada pişiriyoruz. Ve çayımıza eşlik edecek çıtır çıtır kurabiyeler elde ediyoruz.. 

Bu arada blogumda çok sıklıkla yer vermesem de Kızımın sağlık durumu şimdilik iyiye gidiyor.. 


Uygulanan Fizyo- terapi programı ve evde yapılan takviyelerle kızımın kas gücü artmaya başladı.. Şu an destekli oturuyor ve bir kaç saniye de olsa desteksiz oturmayı başarıyor.. İstanbul Üniversitesi'nde oda boşalır boşalmaz tetkiklerin tekrarı için hastaneye yatacağız.. Bu güne kadar KIZIMA dualarını ve iyi dileklerini esirgemeyen tüm dostlara teşekkürler..

GÜZEL BİR HAFTA GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE..

SEVGİLER..

Not: Kızımın Üzerindeki tulum için.. KEDİCİKLİ TULUM...

16 yorum :

  1. Ellerine yüreğine sağlık.çok lezizlerdir.eminim.kızına da şifa versin Allah inşallah.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.
    verdiğin güzel habere çok sevindim,çok daha iyi olacak inş. bakışlarını severim onun maşallah Rabbim korusun .

    YanıtlaSil
  3. Ne güzelmiş gül kurabiyesi ilk kez görüyorum bu şekilde bir kurabiye.Allah kızınıza acil şifa versin.Bir an evvel sağlığına kavuşsun çok şeker maşallah.

    YanıtlaSil
  4. oh ohhh ellerine sağlık canım...ben şu fazladan 5 kiloyu göndermekte niyetliyim,hamurişi yasak bizde:)haftada bir sütlü tatlı o kadar..size afiyetler olsun..Ayşe Elif için hep dua ediyoruz,inşallah en kısa zamanda iyileşir kuzum benim..Kuzeninden ve yengesinden selamlar,öpücükler:))

    YanıtlaSil
  5. Oh lecker, ein süßes Baby!
    ♥Crissi♥

    YanıtlaSil
  6. Allah yardımcınız olsun. Daha güzel günlere kavuştursun.

    YanıtlaSil
  7. tatlım senin bloğuna gelmemin ilk sebebi şu profildeki yumurcak,sizin kızınızmı o,bin kere maasallah..bu arada Allah yardımcınız olsun inş daha da iyi olur yavrum,
    uygun olduğunuzda bana da beklerim
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. hoş geldiniz sevgili dikiş sanattır...blog ziyaretinize çok teşekkürler.. profil resmi kızım.. 3 aylıktı fotoğraf çekilirken.. o zaman henüz hastalığı çıkmamıştı ortaya.. güzel dileklerinize teşekkürler..

    YanıtlaSil
  9. güzel dilekleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkürler sevgili blog dostlarım... inşallah daha da güzel haberlerini paylaşırım kızımın.. dualarınızda kızımı unutmayın lütfen..

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar deneyeceğim tarifleri. kızınızla ilgili detayları tam olarak bilemesem de bütün dualarım sizinle umarım rahatsızlığı bir an önce geçer dualarım sizinle

    YanıtlaSil
  11. mrb cnm kızınla ilgili bi gelişme varmı,inş daha iyi olur dualarım sizinle..
    trakyanın neresindesiniz acaba? ve trakyalımısınız çok merak ettim :)
    ben Kırklarelideyim..aslen tekirdağlı..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. merhabalar sevgili giyim dikiş, kızım için hala od bekliyoruz. maalesef bir tane özel oda var ve kızım enfeksiyona çok yatkın olduğu için doktoru kalabalık odalardan birinde yatırmak istemiyor.. bekliyoruz.. doktoru göreli bir ay oluyor, rutin kontrolleri zaten 2,5 ayda bir oluyor.. belki de doktorumuz bu süreyi bekliyor olabilir.. biz çorlu'da oturuyoruz. görev icabı trakya'da bulunuyoruz. ben eskişehirliyim.. ancak ailem 1938 bulgaristan göçmeni.. yani trakya kültür olarak bize uzak değil..

    YanıtlaSil
  13. duaların için teşekkürler sevgili pelin.. inşallah kızım daha da iyi olacak..

    YanıtlaSil
  14. sizi izlemeye aldım arkadaşım elinize sağlık rabbim kızınıza şifalar versin.istediğin kafesli berenin anlatımını sayfamda paylaştım gelp bakarsanız sevinirim sevgiler .kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  15. Allah şifaler versin cnm herşeyde vardır bi hayır,onunda bir zamanı vardır elbet dualarım sizinle tatlım,bizimde dedelerimiz bulgaristan göçmeniymiş,bak şimdi hemşeri çıktık işte :):p
    herşey gönlünce olsun ,tekrar görüşmek üzre :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için vakit harcadığınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız benim için değerlidir.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..SEVGİLER...

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görülecektir.