24 Haziran 2013 Pazartesi

LEYLAK MEVSİMİ - 2

MERHABALAR;

Sevgili Blog dostlarım;

Kızım için annemle beraber ördüğümüz bebek takımını paylaşmak istiyorum sizlerle.. Örneğin elbise kısmını Alize Örgü  dergisinden hatırlayanlar çıkacaktır mutlaka. Orada mevlit takımı olarak tasarlanmıştı. Ben elbiseyi bir bolero ile tamamlamayı uygun gördüm. Sonuç  beğeninize sunulur... 


Kızım en son doğum gününde giymişti. (Aslında bebeklerin katılacağı tüm özel günler için örülebilir diye düşünüyorum. Kızımın meşhur hatıra kutusunda yer alacaklardan... ) Sanırım elbise boyu biraz kısalmış. Anneannemiz yetişti gene imdadımıza, dantelinden bulup gönderdi. En kısa sürede örüp uzattıktan sonra boyunu, dantelle de tamamlayacağım.. 


İpim Nako Lüks Minnoş. Örülüşü gerçekten çok güzel. Dokusu yumuşacık.. Bundan sonra sık sık kullanacağım iplerden olacak kendisi.. Elbise için 300 gr. Bolero için de 100 gr'dan fazla gitti. Aynı renkten ve ipten annem kızıma çok güzel bir takım ördü onu da en kısa sürede paylaşacağım inşallah.. 


Öncelikle elbisemizi etek ucundan başlayarak örüyoruz. Yukarı doğru ilerlerken ilmek azaltıyoruz. Gövde kısmını lastik örüyoruz. Ön ve arkada aynı işlemi uyguluyoruz. 


Ardından dantelleri dikiyoruz belli aralıklarla. Dantel dikilecek kısımları bir sıra ters örerek belirtiyoruz. Ve en oyalayıcı kısmı elbisemizin önününü boncuklarla işliyoruz. 


Boleromuzu da aynı ipin beyazı ile yapıyoruz. Takımı tamamlamak için kol uçlarını ve etek uçlarını lila ile yapıyoruz... Elbisenin gövdesindeki işlemelerin aynından boleronun kollarına da yapıyoruz. 


Kol üzerinde boncukla süsleme şeklini yakından görebilirsiniz.. 


Takımımızı son olarak yaptığımız tokalar ve broş ile tamamlıyoruz. Aslında saç bandı ve patik de eklemek güzel olurdu diye düşünüyorum... Artık kalanlar da kışa kızım giymeden önce yapılır... 

YEPYENİ PAYLAŞIMLA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE..

6 yorum :

  1. mükemmel bir takım olmuş canım ellerine sağlık..Ayşe Elif'e de çok yakışmış..iyi günlerde giysin şanslı minik...

    YanıtlaSil
  2. Emine hanım maşallah çok güzel olmuş.siz bu işte gerçekten ustasınız.kuzucun güzel günlerde giysin.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. emineciğim çok şık olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Harika canım ellerine,emeğine sağlık bayıldım prenses iyi günlerde kullansın.Detayla
    rını bekleyeceğim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bunlar:))) kızına da pek bir yakışmış. Sağlıkla kullansın güzel cicilerini....

    YanıtlaSil
  6. rüya gibi, harika olmuş doğrusu, ikinizin de ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için vakit harcadığınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız benim için değerlidir.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..SEVGİLER...

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görülecektir.