15 Ocak 2017 Pazar

RENGARENK ŞAPKALARIMIZ....

MERHABALAR,

Şapka örmeye başlamışken evdeki ipleri değerlendireyim istedim. Bakalım berelerimiz kimlerin başlarını ısıtacaklar.... İlk beremiz  yine KARTOPU YUMURCAK ipten örüldü. Minik bir keçe uğur böceği ile tamamlandı. 


Şapkamızı 60 ilmek ile 5,5 Numara şiş ile düz ördüm. 10 sıra açık pembe ile düz ördükten sonra koyu pembeye geçtim. 8 sıra ördükten sora 3. renge geçerken; ön yüzden 60 ilmeği 6 yerden ilmekleri azaltmaya başladım. İlmek azaltmanın sebebi şapkayı başa oturtmak, potluğu engellemek için. 60 ilmekten, 54, 48, 42, 36,30,24,18, 12 ilmeğe düştüm. 12 ilmeğin içinden ipi geçirerek bir kerede topladım. Lila olan incili kısmı tığ ile yaptım. 

Uğur böceğini diktim yine, miniklerin başından uçup gitmesin diye... 



Uç kısmı tığ ile geçerken incilerle tamamladım. 



Alize Flower vardı elimde 100 gram kadar.. Bir şapka da flower ile ördüm. 55 ilmek ve 6 numara şiş ile ördüm. Pirinç örgü ile başladım. Ardından düz örgüye geçtim. Burada dikkat edilecek  önemli kısım örerken çiçekleri ön yüze geçirmek bence. İşiniz bitince tığ ile de ön yüze alabilirsiniz ama örerken yapmak daha pratik bence.  Başlangıçtan sonra 18 sıra ördükten sonra 5 yerden ilmek azaltarak başa oturmasını sağladım. 55 ilmekten 50, 45, 40, 35, 30, 25, 15,10 ilmeğe düştüm. 10 ilmeği bir kerede toplayıp tepeye bir ponpon ekledim. 



Bu şapkamızı da misinalı şiş ile dikişsiz ördüm. Şapkayı 60 ilmek ve 5,5 numara misinalı şiş ile ördüm. İki diş haroşadan sonra dönerek 45 sıra dümdüz ördüm. İki diş haroşadan sonra keserek bitirdim. Kurdele yardımı ile büzerek tamamladım şapkayı. Uğur böceği ile tamamladım. Uğur böceklerini bitirene kadar kullanacağım galiba.. 



YENİ ÖRGÜLERLE GÖRÜŞMEK ÜZERE... 

SİPARİŞ İÇİN;


10 yorum :

  1. Hepsi çok tatlı. Keşke yapılışını da yazsaydın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler... :) Ricanız üzerine sayıları ve ayrıntıları ekledim. Umarım yardımcı olur.. Sevgiler..

      Sil
  2. çok güzel olmuşlar sevgili Emine. sıcacık sevgiyle sarsın sahiplerini.

    YanıtlaSil
  3. Hepsi çok güzel ve şirin olmuş. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. harika kartopu da yıllardır çok alışık oldugum bir ip severim ,ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş kaç yaş için acaba bu sapka

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için vakit harcadığınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız benim için değerlidir.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..SEVGİLER...

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görülecektir.