Merhabalar, Sevgili arkadaşlar... Bu bayram ailemin bizi ziyarete gelmesiyle evimiz de bayram neşemiz tam oldu. Anneciğim gelirken yine marifetlerini konuşturmuş ve özlediğimiz bir lezzetle bizleri yeniden buluşturdu sağ olsun... Marifetli ellerin dert görmesin annem...
Yemek blogu olan arkadaşlar bu işi elbette benden daha iyi yapıyorlar ama ben de naçizane anneciğimin ev baklavası tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Sürç-i lisan edersek affola...
KULLANILAN MALZEMELER
2 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilecek..)
Açarken kullanmak için;
750 gr kadar nişasta
İçine;
500 gr. ceviz
Pişirmeden önce;
Sade yağ (suyu alınmış tere yağ)
Şerbeti için;
6 bardak şeker
5 bardak su
YAPILIŞI:
Malzemeler ile hamurumuzu yoğurup, 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Hamurumuzu cevizden biraz küçük bezeler haline getiriyoruz. Bezelerimizi önce un ile çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ardından aralarına nişasta koyarak 5'erli gruplar haline getirdiğimiz bezelerimizi, oklava yardımı ile tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz. 10 yufka da bir aralara ceviz serpiyoruz. Bu şekilde bir tepsi için 80-90 yufka hazırlayarak tepsimizi tamamlıyoruz. Bizim tepsimiz çok derin olmadığı için 80-90 yufka kullanıyoruz. Dileyenler daha fazla yufka kullanabilirler....
İstediğimiz biçimde kestiğimiz ve eritilmiş sade yağ (suyu alınmış tere yağ) ile yağladığımız baklavamızı 170 derecelik fırnda yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. (püf noktası; kısık ateşte uzun sürede pişirmek, bu şekilde pişmezse ortası çiğ kalıyor ve şerbeti dökülünce hamurlaşabiliyor.)
Fırından çıkan sıcak baklavamıza soğuk şerbet ya da soğuk baklavaya sıcak şerbet dökülerek 1 saat kadar şerbetini çekmesini bekliyoruz..
AFİYET OLSUN....
Oooooo afiyet olsun.Kilo yapması::))Hayırlı bayramlar.
YanıtlaSilSevgiler:)
ah nekadar lezzetli görünüyor hımmm rahatsız etmesede yesek bolbol :)
YanıtlaSilbayramınız kutlu olsun emine hanımcım.
haklısın sevgili şanslı, daha doğum kilolarını veremedim...
YanıtlaSilsevgili evinneşesiamigurimi, ev yapımı baklavalar pastaneden alınanlara göre daha az rahatsız ediyor Allah'tan... yoksa yanmıştım...
YanıtlaSilay bide ne güzel kesilmiş bu baklavalar,kim bilir tadı nasıldır:)hayırlı bayarmlar...
YanıtlaSilAnneciğiniz varolsun. Bayramı tam bayram yapmış hem varlığıyla hem de lezzetleriyle.
YanıtlaSilHi
YanıtlaSilThank you for visit! :)
anneciğinin ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilseninde bayramın kutlu olsun
Vavvvv görünüşü gibi tadıda eminim muhteşemdir.
YanıtlaSilSizlere ve gelip yiyen misafirlerinize afiyet olsun demekten başka bişey elimizden gelmez:))
Akıllara zarar baklavalar Sevgili Emineciğim, yemek sitelerinden boşuna uzak tutmuyorum ben kendimi:) Anneciğinizin ellerine sağlık...
YanıtlaSil