18 Kasım 2010 Perşembe

ANNEMİN CEVİZLİ EV BAKLAVASI

Merhabalar, Sevgili arkadaşlar... Bu bayram ailemin bizi ziyarete gelmesiyle evimiz de bayram neşemiz tam oldu. Anneciğim gelirken yine marifetlerini konuşturmuş ve özlediğimiz bir lezzetle bizleri yeniden buluşturdu sağ olsun... Marifetli ellerin dert görmesin annem...

Yemek blogu olan arkadaşlar bu işi elbette benden daha iyi yapıyorlar ama ben de naçizane anneciğimin ev baklavası tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Sürç-i lisan edersek affola...

KULLANILAN MALZEMELER

2 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilecek..)

Açarken kullanmak için;
750 gr kadar nişasta

İçine;
500 gr. ceviz

Pişirmeden önce;
Sade yağ (suyu alınmış tere yağ)

Şerbeti için;
6 bardak şeker
5 bardak su

YAPILIŞI:

Malzemeler ile hamurumuzu yoğurup, 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Hamurumuzu cevizden biraz küçük bezeler haline getiriyoruz. Bezelerimizi önce un ile çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ardından aralarına nişasta koyarak 5'erli gruplar haline getirdiğimiz bezelerimizi, oklava yardımı ile tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz. 10 yufka da bir aralara ceviz serpiyoruz. Bu şekilde bir tepsi için 80-90 yufka hazırlayarak tepsimizi tamamlıyoruz. Bizim tepsimiz çok derin olmadığı için 80-90 yufka kullanıyoruz. Dileyenler daha fazla yufka kullanabilirler....

İstediğimiz biçimde kestiğimiz ve eritilmiş sade yağ (suyu alınmış tere yağ) ile yağladığımız baklavamızı 170 derecelik fırnda yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. (püf noktası; kısık ateşte uzun sürede pişirmek, bu şekilde pişmezse ortası çiğ kalıyor ve şerbeti dökülünce hamurlaşabiliyor.)

Fırından çıkan sıcak baklavamıza soğuk şerbet ya da soğuk baklavaya sıcak şerbet dökülerek 1 saat kadar şerbetini çekmesini bekliyoruz..  


AFİYET OLSUN....

10 yorum :

  1. Oooooo afiyet olsun.Kilo yapması::))Hayırlı bayramlar.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. ah nekadar lezzetli görünüyor hımmm rahatsız etmesede yesek bolbol :)
    bayramınız kutlu olsun emine hanımcım.

    YanıtlaSil
  3. haklısın sevgili şanslı, daha doğum kilolarını veremedim...

    YanıtlaSil
  4. sevgili evinneşesiamigurimi, ev yapımı baklavalar pastaneden alınanlara göre daha az rahatsız ediyor Allah'tan... yoksa yanmıştım...

    YanıtlaSil
  5. ay bide ne güzel kesilmiş bu baklavalar,kim bilir tadı nasıldır:)hayırlı bayarmlar...

    YanıtlaSil
  6. Anneciğiniz varolsun. Bayramı tam bayram yapmış hem varlığıyla hem de lezzetleriyle.

    YanıtlaSil
  7. anneciğinin ellerine sağlık arkadaşım
    seninde bayramın kutlu olsun

    YanıtlaSil
  8. Vavvvv görünüşü gibi tadıda eminim muhteşemdir.
    Sizlere ve gelip yiyen misafirlerinize afiyet olsun demekten başka bişey elimizden gelmez:))

    YanıtlaSil
  9. Akıllara zarar baklavalar Sevgili Emineciğim, yemek sitelerinden boşuna uzak tutmuyorum ben kendimi:) Anneciğinizin ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için vakit harcadığınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız benim için değerlidir.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..SEVGİLER...

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görülecektir.