24 Mayıs 2015 Pazar

EMSAN HAYALKIRIKLIĞI

MERHABALAR, 

Geçtiğimiz mart ayında önce seramik sonra da çelik tencerelerimi yenilemek istedim. Evlenirken aldığım tencereler çok da bilinen markalı değildi. Bu defa daha kaliteli tencereler almak istedim. Başladım nette araştırmaya.... Emsan Miray 8 parça Çelik tencere seti ve Emsan Diamond Seramik tencere setini çok beğendim. Tabi ki renklerinin mor olması tercih sebeplerinden de biriydi. 
Tencerelerim elime ulaştı. Her zaman yeni aldığım ürünlerde yaptığım gibi bir süre kullanmaya kıyamadım. Dolaba yerleştirdim ama eskileri kullanmaya devam ettim. 


Geçtiğimiz hafta Karnıyarık tenceresine dolmalarımı yaptım ve çalışan bir kadının yemeğinin hazır olmasının verdiği huzurla oturma odasında çayımı içerken, mutfaktan gelen sesle irkildim. Önce bir şeylerin devrildiğini sandım. Mutfağa gittiğimde fotoğraftaki manzara ile karşılaştım. Makarna yaparken kullanmıştım ama kapağıyla beraber 2. ya da en fazla 3. kez kullandığım tenceremin görüntüsü böyle iken, eski tencerelerim vermek üzere yerleştirdiğim kutunun içinden bana gülüyorlardı sanki... 



Yıllardır kullandığım tencerelerde değil de, yeni üstelik de Emsan tencerenin kapağının bu hale gelmesi beni çok şaşırttı. Yemeğe mi tencereye mi üzüleyim bilemedim. Satın aldığım firma ile görüştüm. Hepsi Burada ilgili davrandı her zaman ki gibi. Ürünü tüm parçaları ile servise istediler. 

Allah'tan memur zihniyetiyle kutusunu atmamıştım. Ürün kırık camlar da dahil servise gönderildi. Bakalım sonuç ne olacak? Daha önemlisi tencereler geri geldiğinde ben onları gönül rahatlığı ile kullanabilecek miyim? "Etrafta kızım olsaydı, parçalar onun üzerine sıçrasaydı ne yapardım?" sorusu meşgul ediyor hala zihnimi. Zira ocağın üzerine ve yere sıçrayan parçalar da vardı.  Aklıma geldikçe daha da üzülüyorum. Elimdeki seramik tencereleri bile kullanmaya korkar oldum.



Blogumda pek bu tarz haberleri paylaşmam ama bu defa paylaşmadan edemedim. Galiba bundan sonra cam kapak tercih ederken bir daha, bir daha bir daha düşüneceğim. 

YENİ PAYLAŞIMLARLA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE... 

SEVGİLER...

17 Mayıs 2015 Pazar

LİLA BEBEK JİLESİ VE BOLERO

MERHABALAR;

Son dönemlerde pek ilgilenemedim blogumda. Bu yıl evimizi esir alan inatçı grip virüsü el işlerim ile arama girdi maalesef. Gelelim jilemiz ve boleromuza. Geçtiğimiz ay 2. kez hala olduğumu paylaşmıştım sizlerle. Bu minik bolero ve jile minik yeğenim Nurbanu için. 


Aslında ipleri alalı çok oldu ama ancak örebildim. Jile için Kartopu - Piko ve  Nako Baby Lüks Minnoş kullandım. 140 ilmek ile başladım örmeye.. 16 sıra aralıklarla fırfırları yerleştirdim. 


İlmek azaltmadan gövdeye geçtim. Bel kısmını 2'li lastik yaparak bele oturttum. 


Yakasına ve kollarına, beyaz ip ile oya yaparak jileyi tamamladım.


Bu da arkadan görünüşü. 


Gelelim Boleromuza. Boleronun modeli Haticenin Tasarım Atölyesi'nden... Severek çalıştığım model için kendilerine teşekkür ediyorum. Nako Baby Hoşgeldin Soft kullandım bolero için. 


Öncelikle arka 60 ilmek ile başladım. Modeli 4 defa uyguladıktan sonra ilmekleri şişte beklettim. 


Ardından kolları 40 ilmek ile başladım. Modeli 7 defa uygulayarak 52 ilmeğe ulaştım. Sağ kolun sağ tarafını, sol kolun sol tarafını 26'şar ilmek azaltılarak, 26'şar ilmekleri 2 farklı şişte beklettim. 


Koltuk altına gelecek kısımlara 2'şer ilmek atarak, tüm ilmekler aynı şişte topladım. 


Ajur modeli uygulanırken koltuk altına gelecek kısımlardan 10'ar ilmek arttırarak, boleronun ön kısımlarını oluşturdum. Modeli 5 defa uygulayarak önler ve arka aynı anda ördüm. Bu arada örneği 4. kez uygulandıktan sonra yaka için oyuntu yaptım. Ön için 5 diş haroşa yapılarak bolero tamamladım. 


Gelelim dikiş kısmına. Önce omuz kısmını diktim. 


Ardından kolları da dikerek tamamlandıktan sonra yakadan ilmek çıkararak yakayı ördüm. 


Yine Kartopu piko ile yaptığım çiçek ve beyaz kurdele ile boleroyu tamamladım. 


Minik meleğim şimdi 1 aylık... İnşallah büyüyüp, sağlıkla giydiği günleri de görürüz. 

YEPYENİ ÖRGÜLERLE GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE.... 

SEVGİLER...

6 Mayıs 2015 Çarşamba

PROFİTEROL

MERHABALAR,

En sevdiğim tatlılardandır Profiterol... Misafirlerime de ikram etmeyi en sevdiğim tatlılardan. Aşamaları pek iyi çekememişim ama dumanı üstünde paylaşayım istedim. 



 Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta


Kremamız için Gerekli Malzemeler

750 gr. süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket pasta kreması 

Üzeri için Gerekli Malzemeler

1 paket hazır çikolata sosu
500 gr. süt
50 gr. bitter çikolata
İri dövülmüş Fındık



Profiterol Hazırlanışı
Ufak bir tencere ile margarine 1 bardak su koyarak kaynatalım. Yağ eridikten sonra 1 su bardağı da un ekleyerek 2-3 dakika kadar karışımı sürekli karıştırarak pişirelim. topaklanmaması için sürekli karıştıralım. Hamuru 2-3 dakika karıştırarak hazırladıktan sonra ocağı kapatarak 10 dakika kadar hamurun soğumasını bekleyin.Hamuru dinlendirdikten sonra 3 adet yumurtayı teker teker hamura ekleyelim ve iyice yedirelim. Bu şekilde hamur hazırlanmış oluyor. Hamurumuzu çay kaşığı yardımıyla yağlı kağıt üzerine kabaracağını göz önünde bulundurarak aralıklı biçimde paylaştıralım. 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Pişirme esnasında fırının kapağını açmayalım. Hamurlarımız sönebilir. Hamurları soğuyana kadar fırında bekletelim.
Krema malzemelerini (pasta kreması hariç) tencereye alıp, göz göz olana kadar karıştırarak pişirip, soğutuyoruz. Soğuduktan sonra pasta kremasını ekleyerek mikser yardımıyla iyice karıştırıyoruz. Buz dolabında bekletiyoruz.   Çikolata sosunu paketin üzerinde belirtildiği kadar süt ile pişiriyoruz. Ilıkken içerisine bitter çikolata ekleyip iyice çırpıyoruz. İkiye kestiğimiz hamurlarımızı krema torbası yardımıyla doldurup, üzerine çikolata sos ve fındık ile servis yapıyoruz. 
AFİYET OLSUN...  

5 Mayıs 2015 Salı

FİKRİMÜHİM GLİSS KAMPANYASI


FİKRİMÜHİM Gliss kampanyasına katılmıştım geçtiğimiz günlerde. Cumartesi günü hediyelerim ulaştı. Fikrimühim ve Gliss çok cömert davranmışlar, çok teşekkür ediyorum. İlk izlenim olarak şampuanın kokusunu çok beğendim. Bakalım saçlarımdaki etkisi ne olacak. Kremini de alacağım en kısa zamanda.