7 Şubat 2018 Çarşamba

YİNE MOR İLLE DE MOR

MERHABALAR,

Bir önceki paylaşımımda kızıma ördüğüm Kapüşonlu Hırkayı paylaşmıştım. Hırkadan kalan 450 gram kadar ipi kızıma yelek öreyim istedim. Yine aynı modeli kullandım.  


Hırkamızı her zaman yaptığım gibi örgüde dikiş izi sevmediğim için; bütün örmeyim istedim. Tüm gövdeye 193 ilmek ile başladım. Pirinç örgü ile başladım. 16 sıra (8 diş) tekli pirinç örgü yaptıktan sonra örneği kurdum. 13’er ilmek ön biyelere ayırdıktan sonra; 6 adet 12’şer ilmeklik çift burgu için düz örgü örerken, düz örgülerin arasına 5 adet 19 ilmekten oluşan pirinç örgülere devam ettim. Bu arada biye üzerine düğme için ilik açtım. (Tüm gövde boyunca 7 düğme iliği açtım) 


Kolları ise; 44 ilmek ile pirinç örgü ile başladım. 14 sıra (7 diş) pirinç ördükten sonra; 16 ilmek pirinç, 12 ilmek düz, 16 ilmek pirinç olmak üzere örneği kurdum. Belli aralıklarla ilmek artışı yaparak kolu genişlettim. Uygun uzunluğa gelince kolu 3,2,1,1,1,... kestim. 24 ilmek kalınca 5,5,5,5,4 olmak üzere 5 defada bitirdim.  


Gövdenin omuzlarını diktikten sonra; yaka için Alize Flower ile ilmek çıkararak ve yakanın baş, orta ve son kısmından olmak üzere ilmek arttırarak yakayı genişlettim. 

Kol uçlarından ilmek çıkararak yaka ve kol uyumu sağladım. 


Yakanın yakından görüntüsü... 


Modelin ayrıntısı...


Kızımın hırkası ve yeleği bir arada.... 


Bu arada unuttuğum bir ayrıntıyı da ekleyeyim. Hırka ve yeleğin çevresini tığ ile oyaladım. Tığ ile oyalama kısmı genelde benim pek çok örgüde yaptığım bir ayrıntı. Görüntü olarak hoşuma gidiyor.  


Hırka ve yeleğimiz birlikte....

GÖRÜŞMEK ÜZERE.... 

2 yorum :

  1. Ne güzel bir takım olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Yine muhteşem olmuş bayıldım yaka detayı ayrı bir güzel ellerine sağlık canım güle güle giyinsin prenses...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için vakit harcadığınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız benim için değerlidir.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..SEVGİLER...

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görülecektir.