29 Kasım 2014 Cumartesi

KIZIM YENİ CİCİLERİYLE KIŞA HAZIR...

MERHABALAR,

Artık karakış göstermeye başladı yüzünü.. Örgü de başka işlere bıraktığı saltanatını geri aldı. Geçtiğimiz yıl örmüştüm bu montu kızıma. Kızım Tarsus gezisinde giymiş akrabalar tarafından çok beğenilmişti. Ama bir türlü şapkasını ve botlarını öremeyince fotoğraflamamıştım. Dün gece tamamladım botlarını... Sabah sabah da fotoğrafladım sabırsızlıkla... 


İplerini geçen yıl Moda İp'ten almıştım. 



500 gr. Luna Benekli ve 4,5 numara şiş kullandım montun tamamında... İpin yetip yetmeyeceğini bilmediğimden önce kapüşon ve kolları ördüm. Kapüşonu 80 ilmek ile ördüm. Gerekli derinliğe ulaşınca, başın arkasından patik üstü yapar gibi birleştirerek tamamladım. Montun tamamını diktikten sonra en son kapüşonu gövdeye ekledim. 



Arından kalan tüm ipi gövdede kullandım. Gövdeyi 140 ilmek ile etek ucundan bütün olarak başladım. 4 diş haroşadan sonra, düz örerek devam ettim. Bel kısmında 10 sıra kadar lastik örmeye geçerken, ilmekleri 20 ilmek azalttım. Kol kesimini reglan kesim yaptım. Önler için 32'şer, Arka için de 56 ilmek olmak üzere gövdeye devam ettim. Reglan kesime arka 28 ilmek, önler 18'er ilmek kalana kadar devam edilir. Ve ilmekler kesilir.



Kollara 36 ilmek ile başladım. 10 sırada bir her iki taraftan arttırarak 22 cm ördükten sonra, gövdeye uygun olarak reglan kesim yaptım. Önce kolları, ardından da kapüşonu gövdeye diktim. Montu dikip tamamladıktan sonra renklendirmek istedim. Fotoğraflarda çok da net çıkmasa da ipin üzerinde bulunan minik ayrıntıların renklerinden yola çıkarak önler için iki küçük, sırt için büyük bir baykuş aplikesi ördüm. Anne ve minik iki yavrusu...


Baykuşları yerleştirdim gövdeye... 



Önce yavru baykuşları önlere yerleştirdim.  



Ardından anne baykuşu da sırta yerleştirdim. 



Ardından astarı hazırladım. Astar için pazen kumaş kullandım. 



Maalesef makinem olmayınca elimde dikmek zorunda kaldım. Sağlam olması için bir kaç kez üst üste diktim. 



Fermuardan sonra, astarı gövdeye monte ettim. Düğme ayrıntılarını başta montun astar rengi olan yeşil ile merserize bir ipten yapmıştım. 


Ancak görüntü yeterince istediğim gibi olmayınca turuncu ile örerek tekrar monte ettim. 



Düğmeler de dikilince montumuz kışa hazır oldu. 



Tabi şapkasız olmazdı. Baykuş şapkamızı daha kullanışlı olduğu için kulaklı yaptım ve montun üzerindeki baykuşların renkleri ile uyumlu yaptım.  



Botları da pembe ile örerek, turkuvaz polar kumaş ile astarladım. Patiğin yapılışından bu yazımda çok da bahsetmek istemiyorum. Çünkü yapım aşamalarını fotoğrafladım ve ayrıntılı yayınlamak istiyorum. 

BAYKUŞLU BEBEK BOTLARI ile çok yakında görüşmek üzere...

SEVGİLER..



19 yorum :

  1. Emine Hocam bayıldım bayıldım.Mavisinden oğluma yapacağım.Olur mu acaba?Moda ipin hangi serisi?Bir de şiş numarasıyla,ilmek sayısı paylaşırsan çok mutlu olurum.Oğlum 3 yaşında şu anda.Cevabını bekliyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. moda ipin benekli serisi Zeynep hanım.. ayrıntıları defterimden yazacağım daha sonra.. şuan defterim yanımda değil de.. sevgiler..

      Sil
    2. yazıyı yeniden düzenledim Zeynep Hanım'cım.. inşallah yardımı olur.. sevgiler..

      Sil
  2. muhteşem olmuşlar canım supersin:-)pazenle astarlamak iyi fikir ben usendim açıkçası...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Filiz'cim.. daha önceki montunu da annem astarlamıştı. daha kullanışlı olunca bunu da astarlı yaptım.. Zeliha'nın montunun renklerine de bayıldım doğrusu.. senin de ellerin dert görmesin canım..

      Sil
  3. Lütfen amaaaa bu kadar güzel olmak zorun da mıııı :)))
    maşallah canım ellerine sağlık ve sağlıkla giysin prenses.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Hatice hanım.. sizin gibi usta büyüklerimizden bu sözleri duymak çok güzel.. sevgiler..

      Sil
  4. Elinize sağlık harika olmuş 😊

    YanıtlaSil
  5. güle güle, iyi günlerde kullansın inşallah, çok güzel bir takım olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel olmuş, ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  7. Beğenilmeyecek gibi değil ki,çok güzel.Zaten baykuş sevgim günden güne artıyor.Bende mavili baykuşu olan mı örsem paşalarıma ne yapsam,ellerine sağlık harika olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler sevtap'cım.. baykuş benim de sevdiğim bir şekil oldu. erkeklere de papyonlu baykuşlar görüyorum nette. çok da güzel görünüyorlar.. bence yapmalısın paşalara.. şimdiden merak ediyorum sonucu..

      Sil
  8. valla ne denir ki nasıl mükemmel bir iş olmuş bu. çok maharetlisiniz. elinizin güzelliğine bayıldım. Güle güle giysin prenses

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için vakit harcadığınız için Teşekkürler...

Yorumlarınız benim için değerlidir.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN..SEVGİLER...

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görülecektir.